Perussuomalaisille torjuntavoitto Vaasan seurakuntavaaleissa

Seurakuntavaalit kiinnostavat kansalaisia yhä vähemmän. Vaasassa suomalaisen seurakunnan seurakuntavaalien äänestysprosentti oli vain 10,8 prosenttia, kun se aikaisemmissa vuoden 2014 vaaleissa oli 13,2 %. Vaaleissa äänesti ainoastaan 2 806 henkilöä, kun äänioikeutettuja oli 25 979.
Valtakunnallinen äänestysprosentti oli 14,4, kun se neljä vuotta aiemmin oli 15,5 %.

Myös seurakuntavaaliehdokkaiden määrä väheni. Vaasan suomalaiseen seurakuntaneuvostoon oli ehdolla 65 ehdokasta ja yhteiseen kirkkovaltuustoon 79, kun vuonna 2014 vaaleissa lukemat olivat 76 (seurakuntaneuvosto) ja 88 (yhteinen kirkkovaltuusto).

– Perussuomalaisilla oli vaaleissa kymmenen ehdokasta. Neljä vähemmän kuin vuonna 2014. Myönnän, että meillä oli kova työ saada lista kasaan. Samanlaisia viestejä tuli toki muiltakin ryhmiltä. Kyllähän se on laittanut miettimään, että mikä mättää, kun vaikuttaminen ja äänestäminen ei seurakuntavaaleissa kiinnosta, pohti toiselle perättäiselle kaudelle niin seurakuntaneuvostoon kuin yhteiseen kirkkovaltuustoonkin valittu Vaasan Perussuomalaisten puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Juha Rantala.

– Yksinomaan kirkkoa ei voi syyttää siitä, että äänestäminen on tehty näissä vaaleissa vaikeaksi. Mistä voi tietää, mitä Vaasassakin eri listojen ehdokkaat oikein edustavat? Ehdokaslistojen nimet ovat ennemminkin kirkollista hönttää tarkoituksena luoda kauniita kristillisiä mielikuvia kulloisesta ryhmästä. Ehdokaslistojen taustoista tai tavoitteista nimet eivät kerro hölkäsen pöläystä. Siksi me perussuomalaiset päätimme perussuomalaiseen tapaan lähteä vaaleihin reilusti puolueen tunnuksin ja puolustamaan perinteisia arvoja.

– Äänestysinnottomuuten on nähdäkseni vaikuttanut myös kirkon haaleus, maallistuminen ja politisoituminen. Kukaan ei enää kysele kristillisen vakaumuksen perään, vaikka käsittääkseni periaatteessa kirkkolaki sitä ehdokkailta edellyttäisikin. Niinpä mukaan on haalittu kaikenkirjavaa porukkaa, joiden osallistumista kirkolliseen päätöksentekoon voidaan jopa kyseenalaistaa tai pitää vähintäänkin omituisena.

Rantala sanoo perussuomalaisten kampanjoineensa vaaleissa perinteisten arvojen, perheiden hyvinvoinnin, lähimmäisenrakkauden ja elämisen kunnioittamisen puolesta.
– Tulosta voi pitää meille torjuntavoittoja. Säilytimme asemamme niin seurakuntaneuvostossa kuin yhteisessä kirkkovaltuustossakin. Kirkon eri luottamustoimissa perussuomalaisia onneksi nähdään seuraavana nelisvuotiskautena huomattavasti aikaisempaa enemmän.

Perussuomalaiset
luottamustoimissa

Yhteinen kirkkoneuvosto: Juha Rantala ja Risto Helin.
Seurakuntaneuvosto: Juha Rantala.

Diakoniatyön johtokunta. Seurakuntaneuvoston edustaja: Juha Rantala.
Kasvatustyön johtokunta: Risto Helin.
Julistustyön johtokunta: Risto Rintamäki, Kai Seilonen (vara).

Keskikaupungin alueneuvosto: Maarit-Catherine Roine.
Huutoniemi/ Ristinummen alueneuvosto: Perttu Turpela (vara).

Kiinteistöjohtokunta: Jukka Mäkynen (vara).
Kirkkotekstiilitoimikunta: Janne Heinua (vara).

Isonkyrön rovastikunnan rovastikuntaneuvosto: Juha Rantala (vara).

Samuel Martin

 


Perussuomalaiset kokoontuivat seurakuntavaalien tiimoilta muutamaan koulutus- ja yhdessäolotilaisuuteen. Tässä Keidas-seurakunnan tiloissa käydyssä palaverissa olivat perussuomalaisista ehdokkaista mukana Janne Heinua, Jorma Huhtala, Kai Seilonen, Ville Kuusisto, Risto Helin, Juha Rantala ja Risto Rintamäki. – Kuva: Samuel Martin

Kirjoitettu 5.1.2019

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa