Perussuomalaiset on aidosti vähempiosaisten asialla

Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka ajaa köyhän asiaa, sillä sekä kokoomus että keskusta ovat omistautuneet ottamaan köyhiltä ja lisäämään eliitille. SDP puolestaan on sitoutunut maahanmuuttajien etujen ajamiseen ja vihervasemmistolaisten sydämellä on suomalaisten rahojen jakaminen maailman tuuliin, kuten kehitysapuun ja tuulivoimaan.

EU antoi Suomelle risuja helmikuussa ja moitti sosiaaliturvamme kehnoa tilaa, joka on nyt lähes Romanian sosiaaliturvan tasolla. Mutta kyseiset puolueet eivät lotkauttaneet korviaan EU:n sapiskalle. Ainoastaan Perussuomalaiset reagoi, kun Soini jyrähti, että köyhät on unohdettu ja asialle pitää tehdä jotakin. Se onkin Perussuomalaisten vaaliohjelman ydinteema: pienituloisilta ei saa leikata mitään. EU:n laskelmien mukaan esim. työttömyyspäivärahan, joka on 560 e /kk pitäisi olla 950 e /kk. Kaikkia Suomen sosiaalietuuksia pitäisi EU:n mielestä reilusti tuplata.

Lähes miljoona suomalaista elää alle 1000 euron kuukausituloilla, satatuhatta vanhuuseläkeläistä elää kituuttaa 750 eurolla kuukaudessa.   Vaasalainen kansanedustaja Maria Tolppanen (ps) on ottanut sydämen asiakseen muuttaa tämä epäsuhtaa. Pienet eläkkeet eivät riitä kalliisiin lääkkeisiin, joiden omavastuuta Kataisen hallitus korotti, joten vanhukset panttaavat lääkitystään jättämällä lääkityksiä väliin eli he vaarantavat oman terveytensä. Tämän lisäksi useimmat vanhukset syövät huonosti, joten heikentyneen immuuniteetin takia he sairastuvat herkemmin.

Jääkylmää Kokoomus-politiikkaa

Köyhyyden eri ilmenemismuotoja on monia, mutta tällä kertaa keskityn kirjoittamaan omaishoitoon, nyt kun vanhainkoteja ja palvelutaloja suljetaan.Omaishoitajia on 250 000 ja yleensä puoliso toimii huonokuntoisemman kumppaninsa hoitajana tai vastaavasti äiti tai isä on vammaisen lapsensa kokopäivähoitaja. Omaishoidon tuki on n. 365 euroa/kk ja siitäkin on maksettava veroa, vaikka hallitus on ollut mielissään siitä, että omaishoito säästää valtiolle vuosittain 30 000-50 000 euroa per hoidettava.Eskoon kehitysvammaisten yksikkö aiotaan sulkea ja sen asukkaat lähettää sukulaisten hoteisiin vuosikymmenen loppuun mennessä. Perussuomalaisten ehdoton kanta on, että yhteiskunnan on otettava vastuu heikommistaan ja huolehdittava heistä, joten Eskoon sulkeminen on suuri vääryys ja se on pyrittävä estämään. Eskoo on kehitysvammaisten koti, jossa monet ovat asuneet koko elämänsä ajan, ja joillakuilla ei ole elossa ketään omaista, joka voisi ryhtyä omaishoitajaksi. Joten heidän sijoittamisensa uusiin oloihin on avoin kysymys ja pohdinnan alla, sillä oikeistopuolueet eivät enää halua valtion rahoittavan Eskoota.
Omaishoitajaksi ryhtyminen on mullistava elämänmuutos. Myös heiveröisen tai dementoituneen vanhuksen hoitaminen on psyykkisesti raskasta, eritoten alzheimeriin sairastuneen, joka usein on vielä oikukas ja huonolla tuulella. Siihen eivät kaikki pysty. Tällaisia vanhuksia ei tulisi jättää ammattiavun ulkopuolelle, eikä heiltä tulisi vähentää palveluasumista ja jättää kotiin selviytymään toisen iäkkään puolison avulla, joka itsekin tarvitsee apua ja huolenpitoa.
Lämpimän vuorovaikutussuhteen mahdollisuus estetään tarkoituksella, eikä välttämätön luottamussuhde pääse kehittymään ollenkaan.
Omaishoitajaksi ryhtyminen vaatii empatiakykyä, jaksamista ja oman elämän rajoittamista. Siksi omaishoitoa tulisikin pitää pyyteettömänä rakkauden työnä, johon kaikki eivät pysty. Omaishoitajien saama yhteiskunnallinen tuki ja työn arvostus tulisi olla tuntuvampi kuin nykyinen verollinen 365 euroa kuukaudessa.
Perussuomalaisten mielestä omaishoidon tukea pitää ehdottomasti korottaa, ja sen tulisi olla verotonta tuloa, symbolinen kiitos epäitsekkäästä lähimmäisen auttamisesta.

Tea Laaksoharju

 Vaasalaisen Tea Laaksoharjun ja peruskoira Iidan mielestä Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka aidosti välittää vähäosaisista ja syrjäytyneistä suomalaisista. Kokoomusjohtoinen hallituspolitiikka on keskittynyt hoitamaan lähinnä eliitin etuja. – Kuva: Juha Rantala

Tea Laaksoharju
Vaasan Perussuomalaiset

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa