Kokoomussoppa maistuisi taas työväen tytölle ja demareille

Vaasalainen toveri Markus E. Myllymäki on kantanut päivästä, viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen suurta huolta perussuomalaisista. Olemme hänen toverillisesta huolenpidosta lähes liikuttuneen kiitollisia. Myllymäkeä on kovasti masentanut viime aikoina erityisesti toisen toverin, köyhien ystävän, Maria Tolppasen kolmiloikka takaisin omiensa pariin ja puhemies Maria Lohelan vierailun saama vähäinen kiinnostavuus kauppakeskus Rewell Centerin kansalaistapahtumassa. Myllymäki vetää insinöörimäisen tarkasti antiikkisen työpöytänsä takaa suoran yhteyden perussuomalaisten gallup-lukemiin. Suorastaan nerokasta.

Myllymäki jättää kuitenkin demarimaiseen tapaan huomioimatta muutamia oleellisia asioita. Tarkkana ja ajan hermolla olevana tarmokkaana miehenä kun olisi luullut Myllymäenkin hieman oppineen jotakin vuosien varrelta. Viime vuosien SDP:n raskaat vaalitappiot ovat muuttaneet Myllymäenkin ajattelua omituiseen suuntaan. Hän nimittäin ilmeisesti luulee todella, että erilaisten gallupien antamat otannat ovat sama asia kuin vaalitulokset. Gallupeihin niiden tilaajat voivat vaikuttaa monella tavalla, mm. kysymysten asettelulla.

Luulisi muistissa olevan kaksien edellisten eduskuntavaalien ja EU-vaalien ennen vaaleja suoritetut mielipidemittaukset ja sitten ne todelliset tulokset, joita jytkyiksi kutsuttiin. Ehkäpä nämä karvaat muistot saavat edelleenkin toveri Myllymäen viettämään unettomia öitä. Sääli, sillä eiväthän gallupit tosiaankaan äänestä. Ja sitä paitsi SDP itse on suistunut linjattoman puheenjohtajansa Rinteen johdolla jyrkkään syöksykierteeseen.

Ja mitä tulee Lohelan vierailun yleisömääriin, niin se oli kyllä meille perussuomalaisille pettymys. Mutta siitä kannan itse täyden vastuun. Tilaisuudesta oli huonosti tiedotettu ja pienen pieni ilmoitus Pohjalaisen sisäsivuilla ei tavoittanut ketään. Sen sijaan perussuomalaisten teltta- ja toritapahtumat vetävät kesäaikaankin ennätysmäärin kävijöitä. Tulehan Markus piipahtamaan seuraavan kerran teltallemme kahville. Jos perussuomalaisten tilaisuus Rewellissä ei vetänyt väkeä, niin eipä sitä joukkovoimaa ole kesällä näkynyt demarien tilaisuuksissakaan. Ai niin, eihän niitä ole järjestettykään.

Ja mitä tulee Tolppaseen, niin hänen lähtönsä ainakin Vaasan yhdistyksessä otettiin helpottuneena vastaan. Tolppanenhan kärsi omien sanojensa mukaan viisi vuotta perussuomalaisista vierotusoireista ennen kuin hän pääsi meistä lopullisesti eroon, takaisin omiensa pariin. Tuo on paitsi lääketieteellinen niin myös poliittinen ihme, sillä aivopestyn Tolppasen poliittisen agendan terävin kärki viilsi syvimmin haavoja aina juuri demarien pirtaan. Tolppasen muutaman päivän aikana tapahtunut valaistuminen on jo kirjattava historian lehdille todellisena ihmeenä. Soinin toteamus tason noususta molemmissa puolueissa loikkauksen seurauksena on enemmän kuin totta.

Työväen tyttö palasi siis kotiinsa. Puolueeseen, jonka puheenjohtaja Rinteelle maistuisi taas enemmän kuin hyvin kokoomussoppa. Soppaan, johon kuuluu kaupan työtekijöiden sunnuntailisistä luopuminen, NATO-jäsenyys, työehtosopimusten yleissitovuuden romuttaminen, rikkaita suosivat veroratkaisut, Caruna-kaupassa myydyt periaatteet jne.

Onneksi Markus me Perussuomalaiset vaikuttavat hallituspöydän äärellä teoin ei sanoin.

Juha Rantala

Vaasa (ps.)

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa