Ansiosidonnaista saa ilman liittoon kuulumista

Moni kuuluu ammattiliittoon siksi, että saisi paremman työttömyysturvan. Tämä ei kuitenkaan ole totta.

Ammattiliittoon kuuluminen ei kasvata lainkaan työttömyysturvaa, vaan sen ratkaisee työttömyyskassan jäsenyys. Ja kassaan voi liittyä kuulumatta ammattiliittoon.

Päinvastoin, liittoon kuulumalla maksat tietyn prosenttiosuuden jokaisesta palkastasi ammattiliitolle – ja se raha menee mm. lakkoavustuksiin ja ay-pomojen palkkoihin, ei työttömyysturvaan.

Ja ay-pomojen tehtävähän on saada oman alan palkat nousemaan. Jos ne eivät muuten nouse, niin lakko pystyyn. Kenen etua tässä haetaan?

Työttömyyskassaan kuulumalla saat itsellesi ansiosidonnaisen työttömyysturvan ja saat itsellesi täyden hyödyn maksamistasi työttömyysvakuutusmaksuista.

Ilman kassan jäsenyyttä maksat työttömyysvakuutusmaksua niin sanotusti tyhjästä. Ansiosidonnaisesta päivärahasta kassa maksaa vain 5,5 prosenttia ja valtio loput. Jostakin syystä tämän selkeän kuvion ei haluta tulevan julkisuuteen.

Päätä itse, mitä ja ketä tuet. Jos koet, että ammattiliiton jäsenmaksuilla saat itsellesi rahanarvoista etua, esimerkiksi lakimiehen palvelua, sinun kannattaa kuulua ammattiliittoon. Muuten ei. Saat mitä tilaat. Tarkista itse vaikka googlettamalla. Jos haluat lopettaa yllä kuvatun kaltaiset huijaukset, tule vaikkapa mukaan Vaasan Perussuomalaisiin.

MATTI ANTTONEN (ps.)

Vaasa

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa