Vaasan Perussuomalaisten kannanotto Vaasan keskussairaalan laajan päivystyksen puolesta

Miksi ajaa alas huippusairaalan toimintoja ja muuttaa Vaasan keskussairaala suppean päivystyksen sairaalaksi?

VKS on monien selvitysten ja tutkimuksien mukaan maamme kärkisairaaloihin kuuluva, ohittaen suurimman osan laajan päivystyksen statukselle suunniteltuja sairaaloita monilla eri osa-alueilla. Potilasturvallisuus mainittakoon yhtenä esimerkkinä.

VKS on myös ainoa täysin kaksikielinen keskussairaala. Kouluruotsilla ja kielitodistuksilla ei pystytä antamaan potilaille tarvittavaa hyvää hoitoa. Pitää myös huomioida suuret murteelliset erot alueemme eri osissa, puhumattakaan murteiden erosta kirjakieleen.

Alueella on myös suuri joukko maahanmuuttajia, joiden sairaanhoitoa VKS on jo “harjoitellut” vuosia. Maahanmuuttajien määrä tulee varmasti myös kasvamaan tulevina vuosina.

Pohjanmaa, Vaasan ja Pietarsaaren johdolla, on koko maan kärkialueita. Alueemme yritykset hankkivat suuren osan Suomen vientituloista. Työttömyys on maan alhaisin ja väkimäärä on jatkuvassa kasvussa. Jos VKS:n palvelutasoa liiaksi karsitaan, on vaarana, että alue alkaa taantua. Teollisuus investoi sinne missä tarvittavat palvelut ovat lähempänä.

Lisäuhkana voi myös olla, että Seinäjoen sijaan hoitoa tarvitsevat ohjataan Porin keskussairaalaan, olemmehan samassa Turun ERVA-alueessa. Edelleenkin etäisyys hoitopaikkaan kasvaisi.

Emme vastusta Seinäjoen keskussairaalan laajaa päivystystä. Haluamme vain VKS:n palvelutason säilyvän. Edellytämme, että puolueen johto, ministerit ja eduskuntaryhmä ottavat huolemme tosissaan ja tekevät kaiken mahdollisen VKS:n laajan päivystyksen säilyttämiseksi.

Vaasan Perussuomalaiset ry.

Hallitus

Vaasan PS kannanotto VKS s2016 (PDF)

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa